Let's play! Do's and don'ts

 

Spelen is voor katten heel erg belangrijk. Het is gezond en het is belangrijk voor hun instincten. 

Wanneer je vaak met uw kat speelt verstevigt jullie band.

Soms gaat echter wel eens mis in het spel met de kat. 

Hieronder vind je een paar veelgemaakte fouten in het spelen met de kat. Ook vind je tips en tricks voor gegarandeerd speelplezier met uw beste maatje!


Spelen met de handen.

 

Super schattig zo een kitten dat "aanvalt" omdat je met uw handen of voeten onder het deken wiebelt. Vergeet niet dat dit schattig kitten straks een grote kat wordt. Leer daarom je kitten/kat dat handen en voeten geen speelgoed is. Gebruik in de plaats een speelhengel. Gegarandeerd plezier zonder scherpe nageltjes of tanden in uw vel.

 

  

 

Spelen tot de kat uitgeput is.

 

Spelen met de kat is fijn maar het is niet de bedoeling dat we blijven doorspelen tot de kat begint te hijgen.

Het is beter om op regelmatige tijdstippen korte speelmomentjes in te lassen. Bijvoorbeeld na het afwassen of vlak voor u naar het werk gaat. Spelen tot de kat gefrustreerd is.

 

Wij mensen vinden het heel grappig een kat dat achter een laserlichtje gaat maar voor uw kat is dit na enige tijd heel frustrerend. Uw kat is namelijk op prooi aan het jagen dat het nooit te pakken krijgt.

Wilt u toch heel graag met het laserlichtje spelen, ga dan niet te lang door en geef haar na een paar minuutjes "jagen" achter het lichtje, een "prooi" zoals bijvoorbeeld een trappelkussentje.

 

 

 

 


.

 

 

Speeltjes laten liggen.

 

Vaak laten mensen speeltjes liggen. Dan merken ze dat de kat het speeltje leuk vindt de eerste dag dat ze het krijgen maar voor de rest kijkt de kat er niet meer naar om.

Dit is vrij logisch, speeltjes die blijven rondlopen zijn namelijk "dood prooi". Uw kat heeft, in haar beleving, deze reeds opgejaagd en gedood. Dus niet meer interessant. 

Het beste wat je kan doen is de speeltjes nadat de poes ze heeft gebruikt weg ruimen. Ook  kan het interessant zijn om dagelijks andere speeltjes aan te bieden. 

 

 

Spelen met speelgoed waarin de kat niet geïnteresseerd is.

 

Niet elke kat vindt hetzelfde speelgoed leuk. Het is aan ons om actief op zoek te gaan naar wat onze katten leuk vinden om mee te spelen en dit aan te bieden.