Kitten gewenning

Gefeliciteerd met je nieuwe vriendje. Geweldig, leven in huis! Als nieuw en trots personeel van een kitten zal je snel beseffen dat er tal van zaken zijn waar je uw kitten aan moet leren wennen. Geluiden in en rond het huis, kindjes, andere huisgenoten,….. 

Maar vergeet zeker de vachtverzorging niet. Het is echt heel belangrijk dat een kitten leert wennen aan vachtverzorging. Zowel thuis als in het kattentrimsalon.  

 

Het is misschien nu nog niet nodig want je kitten heeft zo een perfect vachtje. Maar jammer genoeg zien we in de praktijk, dat dat eens zo perfecte vachtje, niet meer zo perfect is met ouder worden. Je kat kan misschien haar vacht niet goed zelf bijhouden, met klitten en knopen of een vacht die niet luchtig is, als resultaat. En een vacht die niet optimaal is brengt het welzijn van uw kat in het gedrang.

 

Daarom is het heel belangrijk dat er een eerste kennismaking is met het kattentrimsalon op jonge leeftijd. Bij ons in het kattentrimsalon zorgen we ervoor dat deze eerste kennismaking een fijne ervaring is. We spelen met uw kitten, laten de kam eens over het vachtje glijden, laten de tondeuse eens horen, maken de oogjes en oortjes proper en dit allemaal, zeer belangrijk, op een rustige en katvriendelijke manier en zonder dwang.

 

Verder krijgt u tips mee voor de vachtverzorging op maat van uw kat.

Wat kost het laten gewennen van mijn kitten?

De kosten voor kitten gewenning kunt u vinden op onze prijzen pagina. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.