Kat trimmen

Trimmen is een verzamelterm voor alles wat bij de vachtverzorging van een kat komt te kijken zoals het verwijderen van knopen en klitten, het wegscheren van vilt, het doorkammen van de vacht tot ze luchtig wordt en terug souplesse heeft,… De kattenvacht heeft een functie, deze is om de kat warm te houden in de winter en koel in de zomer. Maar ook om aanvallen van buitenaf te kunnen opvangen. Echter wanneer de vacht stug is, vol knopen en klitten zit of vervilt is, verliest deze zijn functie. Door regelmatig de vacht professioneel te laten trimmen kan deze optimaal benut worden door de kat. Er zijn verschillende redenen waarom een kat zichzelf niet (meer) goed kan verzorgen. Denk maar aan overgewicht, ouderdom, ziekte, …

 

Heeft uw kat knopen, klitten of zelfs vilt in de vacht? Laat uw kat zich niet kammen? Ruikt ze niet meer fris? Zijn de nageltjes te lang en blijft ze overal in haken? Verliest uw kat veel haar?

 

Katten, zowel langharige als kortharige, kunnen om verschillende redenen baat hebben bij een trimbeurt. Wanneer een kat door gezondheidsproblemen, overgewicht of een slechte vachtstructuur last heeft van klitten of vervilting is dit enorm pijnlijk. Niet alleen is het pijnlijk maar het kan ook gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Vaak zien we zelfs gedragsproblemen ontstaan door vachtproblemen. Vaak horen we ook dat een kat na een trimbeurt terug actiever en/of speelser is. Ook wanneer uw kat geen klitten heeft, kan zij baat hebben bij een trimbeurt.

Scheren van de vacht

Scheren van de vacht doen we enkel wanneer dit voor het welzijn van de kat beter is. Of wanneer de situatie zich hiertoe dient.

Vaak kunnen we knopen of klitten nog verwijderen door deze uit te kammen maar wanneer de kat aangeeft dit niet te kunnen verdragen of wanneer er echt sprake is van vervilting wordt de vacht geschoren.  

Wat kost het trimmen van mijn kat?

De kosten voor het trimmen van uw kat kunt u vinden op onze prijzen pagina. Vragen? Neem dan gerust contact met ons op.