Klitten en knopen verwijderen

Heeft uw kat zoveel klitten en knopen dat u ze niet meer of zeer lastig uit de vacht krijgt? Scheren van knopen, klitten en/of vilt doen we wanneer de knopen, klitten en/of vilt niet meer uitgekamd kan worden. Dit kan zijn omdat de kat aangeeft dat het teveel pijn doet of omdat de klit, knoop of vilt zodanig vast zit dat we deze er niet meer uitkrijgen met de kam. Ook kan het zijn dat een kat haar vacht korter moet geschoren worden om medische redenen, denk aan een huidaandoening waarvoor er dagelijks zalf moet gesmeerd worden, of omdat de kat zo klitten en/ of vilt gevoelig is dat het voor het welzijn van de kat beter is om de vacht kort te houden. Dit kan voornamelijk bij langharige katten het geval zijn. Ook bij oudere en/of zieke katten kan het een verademing zijn om de vacht kort te houden. Een oudere en /of zieke kat kan zich vaak niet meer zo goed wassen waardoor ze extra hulp nodig hebben bij het onderhoud van hun vacht.

Voorkomen is beter dan genezen

Vaak zien we dat (langharige) katten op bepaalde plekken klittengevoeliger zijn dan op andere plekken. Plekken zoals de buik, liezen en oksels. Vaak gaan we dan opteren om deze plekken standaard  kort te houden. 

Klitten en knopen professioneel laten verwijderen

Klitten, knopen en/of vilt kan u beter professioneel laten verwijderen. Vaak gaan mensen goedbedoeld aan de slag met een tondeuse of schaar met alle gevolgen van dien. Er wordt in de kat haar huid geknipt of de knopen worden hardhandig weggetrokken waardoor de huid scheurt. Wat telkens resulteert in een bezoekje aan de dierenarts. Bij Kattentrimsalon BASTET gebruiken we de juiste technieken en het juiste materiaal.

Wat kost het verwijderen van klitten van mijn kat?

De kosten voor het verwijderen van klitten en knopen van uw kat kunt u vinden op onze prijzen pagina. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.